“Arbeitsbuch will sozialisieren” Barona ielas sporta laukumā

7. jūnijā Rīgā tā dēvētajā Baronielas sporta laukumā skanēja vācu valoda! Rīgas Vācu kultūras biedrība sadarbībā ar Rīgas Skolēnu pils vācu valodas pulciņu rīkoja atraktīvu mācībstundu “Vācu valodas darba grāmata vēlas socializēties”.

Pasākums bija orientēts uz skolu jauniešiem, lai popularizētu vācu valodas apguvi. Atraktīvā formātā — caur mūziku, galda spēlēm, dīvainiem teikumu piemēriem un atskaņām — katrs dalībnieks iepazinās ar vācu valodas mācību grāmatu draudzīgo formātu. Tā bija iespēja piecas stundas uzturēties vācu valodas vidē, apgūt svešvalodas un dažādu etnisko grupu jauniešiem integrēties uz vienotas bāzes — paredzot, ka daudziem ir vājš vācu valodas līmenis. Ar Arbeitsbuch socializējās ap 120 bērnu un jauniešu ar ģimenēm. Uz tikšanos vācu valodas apguves stundās, nometnēs un pasākumos!

Kultūras ministrijas finansējums pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības un mazākumtautību nevalstisko organizāciju līdzdalības veicināšanai, līguma Nr. 2.5-8-20. Iniciatīvas atbalstītājs — Latvijas Pilsoniskā alianse.