Liepājas mazākumtautību festivāls ar vācu smeķi

Pēdējās jūnija dienās Liepājā skanēja daudzas valodas, tika dejotas visas pasaules deju kombinācijas, tika dibinātas starpkultūru draudzības. Arī vairākas LVS biedres – Ventspils Vācu kultūras biedrība, Liepājas Vācu kopiena ASNS, Vācu biedrība Liepājā, Liepājas Vācu–latviešu tikšanās centrs un Rīgas Vācu kultūras biedrība – piedalījās Latvijas mazākumtautību festivālā “Vaļā vērti atslēdziņ'!”.

Mūsu kolektīvi gan piedalījās gājienā, gan uzstājās uz skatuvēm pilsētvidē un koncertzālē “Lielais dzintars”, gan vadīja ekskursijas un darbnīcas, kā arī piedāvāja gardas vācu uzkodas degustāciju teltī. LVS dibinātājas Ainas Balaško meistarstiķis – vācu Schmalzbrot – un Liepājas Vācu kopienas ASNS vadītājas Ritas Minkevičas bezalkoholiskā augļu bole kļuva par iecienītu cienastu daudziem vācu kultūras interesentiem.

Īpašu sirsnību vācu biedrību pārstāvji nodrošināja jau iepriekšējā vakarā, organizējot tautu sadraudzības vakaru Liepājas krievu kopienas namā (paldies namatēviem!) kopā ar poļu, gruzīnu, krievu, baltkrievu, ukraiņu draugiem. Lepojamies ar festivāla laikā saņemto atzinību Liepājas Vācu–latviešu tikšanās centram un tā vadītājai Taisijai Hristoļubovai.