LVS – jauns biedrs!

LVS ar prieku sveic savu biedrorganizāciju pulkā Ķekavas un Bordesholmas sadraudzības biedrību. Vairāk par tās līdzšinējo darbību lasiet rakstā.

Ķekavas un Bordesholmas sadraudzības biedrība tika dibināta 1993. gada jūnijā, taču sadarbības aizsākumi meklējami jau 1991. gadā. 2023. gada jūnijā biedrībai apritēja 30 gadu. Ķekavas novada iedzīvotāji un biedrības biedri sadraudzības veicināšanā darbojas brīvprātīgi, aktīvi iesaistoties dažādās aktivitātēs un palīdzot Bordesholmas un Ķekavas pašvaldībām sadarbības plānu īstenošanā.

Bordesholmas pašvaldība kopā ar Ķekavas un Bordesholmas sadraudzības biedrību sniedz atbalstu Doles–Ķekavas draudzes diakonijas izveidotajā zupas virtuvē kopā ar tās vadītāju Ilzi Kolosovsku. Pērn biedrības 30 gadu jubileju Bordesholma atzīmēja ar īpašu dāvanu – zupas virtuvei tik ļoti nepieciešamo transporta līdzekli, kurš, iesaistot biedrības finansējumu, tika atgādāts no Vācijas uz Ķekavu.

Biedrība cenšas iesaistīties un apgūt plašo izsludināto projektu klāstu un 2022. gada februārī iesniedza projektu biedrības “Partnerība Daugavkrasts” izsludinātajā LEADER projektu kārtā. Lauku atbalsta dienests projektu apstiprināja 2022. gada 16. jūnijā, līdz ar to projekta īstenošanai biedrība saņēma publisko finansējumu 2076,30 EUR apmērā.  Īstenojot šo projektu, no 2022. gada 20. septembra līdz 20. oktobrim tiek organizētas apmācības divām grupām (katrā – līdz 12 dalībniekiem) Ķekavas novada senioriem un personām vecuma grupā 50+ digitālo prasmju apguvei un pilnveidei. 2024. gadā biedrība atkal ir saņēmusi Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu šādu kursu rīkošanā. Tie tiks organizēti šā gada nogalē.

Biedrība ir ieguvusi jaunas vēsmas un atjaunojusi un pilnveidojusi savus pastāvēšanas mērķus. Tie ir cieši saistīti ar kopienas stiprināšanu un mūžizglītības nodrošināšanu, kā arī starpkukltūru attiecību stiprināšanu, un, lai tos īstenotu ātrāk un efektīvāk, biedrības valde lēmusi spert nozīmīgu soli un iestāties Latvijas Vācu savienībā. Ķekavas un Bordesholmas sadraudzības biedrība izsaka lielu pateicību Latvijas Vācu savienībai par atbalstu un pretimnākšanu un tic – kopā tiks sasniegtas jaunas virsotnes!