Podkāsts “Jugendraum Lettland”

Nu jau kādu laiku LVS ir arī savs podkāsts! Kas to veido, par ko tas ir un kā to atrast?

“Podkāsts par dzīvi Latvijā un Vācijā jauniešu skatījumā, viesu stāsti par vāciski runājošām un citām organizācijām, vaļaspriekiem, projektu tapšanas gaitu, brīvprātīgo darbu un citām brīvā laika aktivitātēm” – tā sevi piesaka LVS jauniešu podkāsts “Jugendraum Lettland”.

Bet kā tas viss sākās? Šī gada martā ifa kultūras programmas ietvaros tika izsludināts konkurss uz kultūras asistenta vietu ar mērķi veicināt vācu kultūras popularizēšanu un biedrību darbības paplašināšanu. Šajā konkursā pieteicās un no Baltijas reģiona atbalstu guva Elīna Veidemane, kas jau ilgāku laiku aktīvi iesaistās vācu biedrību jauniešu darbā. Par savu mērķi Elīna ir izvirzījusi dažādu cilvēku dzīvesstāstu apkopošanu, centrāli pievēršoties šo cilvēku darbībai nacionāla un internacionāla mēroga vācu organizācijās un pasākumos. Domājot par projekta formātu, Elīna ātri nonāca pie podkāsta, gan tāpēc, ka tas pēc savas formas un iespējām labi atbilst iecerētajam, gan arī ir medijs, kurš ļoti labi uzrunāt jauniešus.

Nu jau podkāstam “Jugendraum Lettland” ir vairāki ieraksti un visi interesenti arī ir mīļi aicināti klausīties, domāt un vērtēt. Ar podkāstu iepazīties varat https://open.spotify.com/show/1OYWLL46lRVBvFBEYRkxPp.

Līdzās Elīnas svaigi veidotajām intervijām, šajā pat kanālā atradīsiet jau agrāk veidotos ierakstus, kas tapa Ventspils Vācu kultūras biedrības “10000 soļi ar vācu valodu” projekta ietvaros. Lai interesanta klausīšanās!