Logo

LATVIJAS VĀCU SAVIENĪBA

Ēdienu gatavošanas darbnīca 2020

“Mēs gatavojam ar prieku — gatavojiet arī jūs!“
2020. gada oktobrī/novembrī

Projekta mērķis

Ēdienu gatavošanas darbnīcās iepazīt vācu, vācbaltiešu un latviešu virtuvi un sagatavot 16 gardas receptes pastkartīšu formātā, lai ar tām iepazīstinātu plašāku sabiedrību

Īstenoja

Latvijas Vācu savienība

Norise

Projekta pirmajās divās nedēļās katra biedrība izvēlējās divas receptes, organizēja kulinārijas darbnīcu “Vācu un reģionālā virtuve Latvijā”, fotografēja pagatavotos ēdienus, iesūtīja divas receptes publicēšanai topošajām fotokartiņām. Darbnīcās tapa Margaritas ābolkūka, ķirbju kūka ar šokolādes glazūru, paštaisīti makaroni ar sieru, knēdeļi ar plūmēm, kartupeļu knēdeļi, kartupeļu pankūkas, kartupeļu sacepums ar kūpinātu siļķi, ābolu plātsmaize, ar malto gaļu pildītas pankūkas “Komm morgen wieder!”, kartupeļu salāti, Ziemassvētku kēkss, biešu salāti ar siļķi, krāsnī cepeti topinambūri ar sēņu mērci, dradži ar pelēkajiem zirņiem, kūka “Donavas viļņi”, kāpostu tīteņi. Projekta koordinatore Kristina Hižņiakova pauž gandarījumu: “Sadarbība starp vācu kultūras biedrībām dažādos reģionos noritēja ļoti veiksmīgi. Viss izdevās lieliski! Lai Jums labi garšo!“

Dalībnieki / sadarbības partneri

Daugavpils Vācu biedrība ERFOLG, Dobeles Vācu kultūras biedrība, Liepājas Vācu kopiena ASNS, Vācu biedrība Liepājā, Vācu kultūras centrs Liepājā, Rīgas Vācu kultūras biedrība un Ventspils Vācu kultūras biedrība

Rezultāts

16 fotoreceptes pastkartīšu formātā

Atbalstīja

Finansiāls atbalsts: Gētes Institūts Rīgā; atbalsts: Gizela Vāla (Gētes Institūts Rīgā)