OKTOBERFEST

vācu–latviešu alus svētki
2022. gada 1. oktobrī Ventspils tirgus laukumā

Radīt Ventspils iedzīvotājiem un viesiem svētkus vācu tradīciju noskaņās

Ventspils tirgus (Juris Jope), Ventspils Vācu kultūras biedrība (Māra Kraule)

Teltī Ventspils tirgus laukumā ventspilniekus un pilsētas viesus priecēja vācu–latviešu alus svētki (Deutsch–lettisches Kulturoktoberfest). Apmeklētāji baudīja daudzveidīgu un bagātīgu pasākuma programmu. Pēc svinīgās atklāšanas muzikālus priekšnesumus sniedza vācu viesi – alpu tauru pūtēju grupa un pūtēju orķestris no Groskonroitas un dziedātāja Doroteja Loča no Pencbergas. Visas dienas garumā klausītājus priecēja amatierkolektīvu dalībnieki no Ventspils pilsētas, Ventspils novada, Rīgas un Liepājas. Svētku koncertā piedalījās dziedātāji, dejotāji, Ventspils Jaunrades nama solisti un Ventspils blumīzeristi. Apmeklētājiem bija iespēja iesaistīties interesantās spēlēs. Paralēli kultūras programmai tirgū darbojās Krāmu tirdziņš un notika Ķirbju svētki. Svētki noslēdzās ar balli, kurā muzicēja Groskonroitas pūtēju orķestris.

Ventspils alus darītava un krogs “Courlander”, “Užavas alus”, Ventspils Kultūras centrs

Aizvadīti ļoti skaisti svētki ar pateicīgiem apmeklētajiem un aktīvu dažādu kolektīvu līdzdalību. Sniegts ieskats vācu Oktoberfest tradīcijās.

Pasākuma ģenerālsponsori: Gregors Cīglers, “AS ZIBU Ventspils”, “Ziegler Erdenwerk”